Cetatile din Moldova

Cetatile din Moldova

Daca aveti un weekend prelungit la dispozitie , Francrocar Rent a Car , va propune o excursie la cetatile din Moldova .

Pornim din Piata Victoriei si mergem pe DN2/E60/E85 , 430 km pana la Suceava .

Ajunsi aici putem vizita Cetatea de scaun a Sucevei .

Cetatea de scaun a Sucevei  

este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava (în nord-estul României). Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei.

Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare 

O alta cetate a Moldovai , este Cetatea Neamtului , aflata in apropierea orasului Targu Neamt , spre Piatra Neamt .

Cetatea Neamț (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului)

este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț (în nord-estul României). Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte înTransilvania.

Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare

De la Targu Neamt spre Piatra Neamt ne putem opri la Lacul  Cuejdel . Se merge cu masina prin comuna Garcina si satul Cuejdel. La un moment dat drumul asfaltat se termina, asa ca drumul se poate continua  pe jos , inca  2km   printr-o zona cu un peisaj deosebit.

Lacul Cuejdel este cel mai mare lac de baraj natural din tara si se intinde pe teritoriul comunei Garcina, judetul Neamt. Desi nu este la fel de cunoscut ca Lacul Rosu, acest lac s-a format in aceleasi conditii ca si primul si este la fel de spectaculos.

Masina recomandata pentru acest traseu : masina 4×4 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.