home Articole, Despre excursii Castelul Sturdza de la Miclauseni

Castelul Sturdza de la Miclauseni

Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni, la o distanță de 20 km de Roman și 65 km de municipiul Iași. În prezent, se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și este inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași din anul 2010.

CUM AJUNGI : se afla la 355 km cu masina de Bucuresti pe E85 : Bucuresti – Buzau -Ramnicu Sarat – Focsani- Bacau – Roman -Miclauseni  .

Castelul_Sturdza_din_Miclăuşeni3

Sturdza Castle from Miclăuşeni, known as the Palace Sturdza, is a neo-Gothic castle built between 1880-1904 by Gheorghe Sturza and his wife Maria in the village Miclăuşeni at a distance of 20 km and 65 km Roman of Iasi. It is currently owned by Metropolitan of Moldova and Bucovina and is included on the list of historical monuments in Iasi in 2010.

HOW  TO  GET  THERE : You can rent a car from FRANCROCAR  and then follow E85 : Bucuresti-Buzau-Ramnicu Sarat – Focsani – Bacau – Roman- Miclauseni .

www.francrocar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *