In asteptarea autostrazii Campina – Brasov , autostrada pentru care guvernantii nostri se cearta de atata amar de vreme , am pornit dis-de-dimineata cu o masina inchiriata de la FRANCROCAR pe pitorescul DN1 , in cautarea celebrelor cetati din Transilvania .
Brazi falnici pudrati cu zapada ne priveau de o parte si de alta a soselei .
Cetatea Brasovului este un monument istoric si de arhitectură din sec. XIV-XV, clasificat pe lista monumentelor istorice . Cetatea se află pe vârful Tampei si a constituit în evul mediu cel mai important punct de apărare pentru Brasov .
Dupa aproximativ o ora de mers , am ajuns la Cetatea Rupea , ridicatǎ pe Dealul Cohalmului, dominând de sus orasul, a fost construitǎ si extinsǎ în secolele al XIV-lea–al XVII-lea, ca cetate si refugiu pentru satele din împrejurimi.
După ani de renovări si muncă asiduă , in sfarsit Cetatea Rupea a căpătat o nouă fată iar drumul de acces este impecabil. Au fost refăcute zidurile, curtea interioară, turnurile , a fost creata o parcare pentru masini si autocare .
Dupa ce am admirat Turnul Portii , Turnul Slujitorilor , Turnul Cercetasilor , Capela , am ajuns la casuta din varf , de unde ne-am bucurat de privelistea dealurilor domoale si a caselor sasesti de la poalele cetatii