Crama „boutique” COTE

 

Crama „boutique”   – Povestea noastra

Inspirat de vinurile si povestea Côtes de Provence, proiectul Cote demarat de un start-up bucurestean in Provincie, la Cotesti, a inceput din pasiunea fondatorului de a-si produce cu mijloace proprii un vin sanatos, de cea mai buna calitate.

Astfel, strugurii erau procurati din localitatea vranceana, iar vinul era produs pentru uz personal. Prietenii au laudat in mod repetat calitatea acestui vin si vedeau in el potentialul de a deveni un brand recunoscut.

Acesta a fost momentul in care s-a trecut la urmatorul nivel: a fost cumparat un lot de vie in scopul producerii de vin pentru ambalare si comercializare. Oamenii locului obisnuiesc sa spuna ca „pentru primele 5 hectare muncesti tu iar, cand sunt peste 5, muncesc ele pentru tine”. Asa a aparut compania TRIGO WINES RETAIL SRL.

Crama „boutique”  deține două hectare de vie ,amplasate în fosta podgorie voievodală Cotești, între cotul Carpaților de Curbură și râul Milcov, fosta graniță dintre Moldova și Țara Românească. Terenul specific imprimă în vinurile produse în ediții limitate arome fructate, intense și persistente, susținute de o aciditate echilibrată.

Proiectul Cramei COTE se inscrie in directia dezvoltarii durabile atat a afacerii cat si a zonei viticole, una dintre cele de referinta la nivel national.

In anul 2020 te asteptam la Francrocar sa vizitam impreuna Romania frumoasa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.