De vizitat in judetul Covasna

La 200 km de Bucuresti ,in aproximativ 3 ore de mers cu masina ,  in curbura Carpatilor Orientali  se intinde Judetul Covasna ,judetul cu

ierni extrem de  reci , dar cu un aer cu conținut ridicat de ioni negativi  factor terapeutic natural.

Statiunea Malnas Bai este situata pe malul drept al raului Olt, intr-o frumoasa depresiune de la poalele Muntilor Bodoc si Baraolt, la o altitudine de 505 metri si la 22 de km distanta de Sfantul Gheorghe.Localitatea s-a dezvoltat ca statiune balneoclimaterica binecunoscuta indeosebi prin izvoarele de apa minerala si emanatiile de gaze mofetice. Zona este foarte bogata in izvoare de apa minerale (carbogazoase, calcice, magneziene, bicarbonatate) si izvoare cu valori curative.

poza-1097487303_1_1384997722

Situat in orasul Baraolt din judetul Covasna, Muzeul Depresiunii Baraolt este parte a Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe.

Muzeul gestioneaza si expune marturii din domeniul istoriei mineritului si breslelor, colectii de istorie locala si vase produse de sticlarii din Tinutul Secuiesc si olarii din Bazinul Baraolt.

Fiind vorba despre o colectie mixta, vizitatorii mai pot vedea obiecte etnografice (port popular diferentiat în functie de gruparile etnice din zona), arheologice si de stiintele naturii.

De interes este si scheletul de mastodont cu o vechime estimata la trei milioane de ani, descoperit in cariera de lignit de la Racosul de Sus.

Cei mai renumiti paleontologi au recunoscut ca scheletul acesta, prin modul de conservare si numarul aproape complet de oase, este unic in lume. Tot aici se gaseste si o piatra de moara veche de cca. 4.000 de ani

Muzeul-Depresiunii-Baraolt-20110720125508

Construit pe malul Oltului intre anii 1623-1631, din ordinul contelui Hidvegi Miko Ferenc, Castelul Miko reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului Miercurea-Ciuc.

Realizat in stil neorenascist, cu plan geometric regulat si bastioane italienesti, Castelul Miko este cel mai vechi si mai important monument istoric al orasului Miercurea-Ciuc.

In timpul revolutiei din 1848-1849 a fost sediul comandantului fortelor revolutionare din secuime, Gal Sandor. Dupa revolutie, castelul a ramas in folosinta armatei.

Castelul Miko este monumentul renascentist cel mai bine pastrat din Secuime.

Astazi, el este sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului, muzeu in care vizitatorii se pot bucura de o bogata colectie de istorie locala, stiintele naturii, arta populara, mestesuguri populare, arta bisericeasca, tiparituri vechi si arte plastice.

In curtea interioara a castelului se tin concertele din cadrul Festivalului Muzicii Vechi.

In parcul din fata castelului se afla statuia lui Petofi Sandor si cea a lui Nicolae Balcescu.

Castelul-Miko-Miercurea-Ciuc1
Castelul Kálnoky
 dateaza din anul 1500, fiind de fapt conacul de vanatoare al familiei contelui Kálnoky.

Este construit in stil renascentist, avand decoratii pictate pe pereti. Abandonat mai bine de 50 de ani, in prezent, dupa retrocedarea lui familiei, castelul este in curs de renovare.

Legenda spune ca in secolul XIII, in timpul unei vanatori, regele Ungariei a fost salvat de un secui numit Kálnoky. Secuiul l-a tintit cu sageata pe ursul care se napustise asupra monarhului si l-a omorat, salvand astfel viata acestuia. Ca recunostinta, regele l-a innobilat, oferindu-i totodata si mosia de la Miclosoara. Si acum, pe stema familiei se vede un urs strapuns de sageata.

Castelul este inconjurat cu o gradina enlgleza. In secolul al XX-lea a fost reconstruit in stil classic. Frontul care priveste spre lac, bastionul si balconul inchis pastreaza stilul renasterei.

Astazi, contele Tibor a facut din mosii o zona destinata turismului rural ecologic a carei principala atractie este Castelul Kálnoky.

castelul-kalnoky

Lacul Sfanta Ana :Lacul vulcanic Sfanta Ana atrage anual mii de turisti. Situat intr-un cadru natural unic, acesta reprezinta una dintre cele mai mari atractii turistice din Romania si de ce nu, din Europa.

Amplasamentul sau este unul de invidiat. Foarte aproape de varful Ciomatu, foarte aproape de statiunea Tusnad, lacul Sfanta Ana este unicul lac vulcanic din Romania, avand o adancime de apoximativ 7 metri si o lungine de 1737 m. Ceea ce impresioneaza este inaltimea la care este situat acesta – lacul fiind la o altitudine de 946 metri.

Istoria lacului ne spune ca acesta a fost amplasat intr-un crater vulcanic, iar modul de colectare a apelor este doar unul natural, apele provenind din precipitatii si nu din alte izvoare din apropiere.

Fauna si vegetatia ce inconjoara lacul Sf Ana sunt de-a dreptul impresionante. Muschi de pamant, dar si diverse specii rare de flori, impreuna cu fauna de-a dreptul uimitoare, reusesc sa capteze privirile a mii de turisti romani si straini.

image_13811

In 2020 te asteptam la Francrocar sa vizitam Romania frumoasa impreuna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.