Ce este de vizitat in Judetul Mures ?

Despre Targu Mures am vorbit  in articole trecute , asa ca astazi ne vom indrepta spre alte destinatii din judet .

Pornind de la Targu Mures pe traseul Sangeorgiu de Mureş, Ernei, Eremitu , Câmpul Cetăţii , in aproximativ 30 minute , ajungem la renumitul Han pescaresc , unde putem pescui pastravi  adevarati dar putem si manca pe o terasa din lemn construita deasupra lacului plin de pastravi ,cel mai bun peste pregatit de bucataresele de aici , cu un mujdei unguresc cu paprika .

poza 2

Drumul pana la Campu Cetatii este extreme de prost cu gropi la tot pasul , insa peisajul pana aici este superb : dealuri line si inca salbatice , sate pitoresti si batrani  ramasi parca  in secolul trecut .

poza 1

De la Campu Cetatii putem merge la Sovata , una dintre cele mai renumite statiuni ale Transilvaniei , statiune in care in ultimul timp turistii romani nu prea au mai avut acces. In anul 2015 , doua chartere pe saptamana aduceau turisti din Israel , veniti pentru tratamentele renumite din statiune . Turistii din Ungaria au si ei prioritate in rezervarile statiunii , asa ca noi ne vom multumi doar cu vizitarea statiunii si eventual cu o baie in Lacul Ursu .

lacul_ursu_56026500

La 10km de Sovata , se afla cea mai mare salina din Romania , Salina Praid , locul in care turistii pot gasi un parc de aventura , restaurant si biserica , dar in special aerul sarat , extraordinar de sanatos .

salina-praid

www.francrocar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.