Castelul Roșu de la Hemeiuș /The Red Castle from Hemeiuș/Le château rouge de Hemeiuș

Castelul Roșu de la Hemeiuș /The Red Castle from Hemeiuș/Le château rouge de Hemeiuș

Castelul Roșu de la Hemeiuș este o altă atracție de seamă a județului, aflându-se în localitatea Lilieci, la circa unsprezece kilometri de Bacău. Castelul este situat în Parcul Dendrologic, care este al doilea ca mărime din țară. Specialistul german Cristian Adolf a fost cel care i-a pus bazele în anul 1880 și după anii ’50 a mai fost completat cu încă 60 de specii de copaci, pe lângă cele peste 150 inițiale. Clădirea datează din secolul al XIX-lea, iar înălțarea ei se petrecea între anii 1864-1866. Pe atunci aici era moșia lui Costache Pașcanu, fost vistiernic al Moldovei. Numele castelului vine de la faptul că la construirea acestuia s-a folosit cărămidă roșie. Deși după ce a ajuns în proprietatea statului nu s-a investit în castel, sperăm să fie inclus în circuitul turistic. În prezent este administrat de către Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) și este închis vizitatorilor, din păcate.

  • Castelul a fost construit intre anuu 1864-1866 de catre familiile de boieri GRIGORE CANTACUZINO si COSTACHE  PASCANU . Prin aliante si succesiuni , castelul a devenit proprietatea LUCIEI SCHOMBURG-WALDEMBURG . Imobilul este cunoscut sub numele de CASTELUL  ROSU .
  • PARCUL DEONTOLOGIC  a fost amenajat intre anii 1880-1913 pe  o suprafata de 49,5 ha de specialistul german CRISTIAN  ADOLF .

 The Red Castle from Hemeiuș

  • The Castle was built between 1864-1866 by the families of landowners GRIGORE  CANTACUZINO si COSTACHE  PASCANU . By alliances and inheritances it became ownership` of  LUCIA SCHOMBURG WALDEMBURG . The property is known under the name of THE RED CASTLE .
  • The dendrologic park was arranged between 1889-1913 on a surface of 49,5 ha , by the German specialist CRISTIAN  ADOLF .

   Le château rouge de Hemeiuș

  • Le château a été construit entre les années 1864-1866 par les famiilles de boyards GRIGORE CANTACUZINO  et  COSTACHE  PASCANU . Grace à des alliances et des succesions il est devenu la propriete de LUCIA SCHOMBURG WALDEMBURG .Le bâtiment est connu sous le nom       ‘’  CHATEU ROUGE ‘’.
  • Le PARC DÉONTOLOGIQUE a été aménagé entre 1880-1913 sur une surface de 49,5 ha par le spécialiste allemand CRISTIAN ADOLF.

In 2020 te asteptam la FRANCROCAR sa vizitam Romania frumoasa impreuna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.