Circuit turistic in Romania

Circuitele turistice  in Romania . O excursie deosebita a fost cea facuta intre Ardeal si Moldova  : Valea Muresului , Cheile Bicazului .

Am plecat de la Reghin pe Valea Muresului , bineinteles cu masina de la Francrocar rent a car .Imagini incredibile de o parte si alta a soselei . Dealuri domoale , frumos cosite , gospodarii ingrijite , aer pur si ozonat . Muresul  curgea lin , asa cum curgea de milioane de ani , stiind parca ca viata valurilor lui este fara sfarsit .

Am trecut prin Toplita si prima oprire a fost la Lacul Rosu , lac de baraj natural ,format în 1837 situat lângă Cheile Bicazului , la  poalele Hasmasului Mare .

Este cel mai mare lac natural montan din Romania . Desi pe lac se fac plimbari cu barca , din loc in loc , in mijlocul lacului ies varfuri de brazi .Am pornit apoi spre Cheile Bicazului  , cu o lunime de 8 km , peisaj magnific , sosea ingusta sapata in stanca . Cheile Bicazului fac legatura intre Moldova si Transilvania

In cateva locuri ai impresia ca stanca se prabuseste pe sosea . Cu autocarul este mai dificil de e circulat in aceasta zona ,asa ca cea mai indicata este o masina inchiriata de la http://www.francrocar.ro/rent-a-car-inchirieri-masini-bucuresti.php

Stiu ca nu veti crede , insa imaginea de mai jos este facute de pe sosea , iar printre cele 2 stanci chiar trece drumul national .Este de preferat ca pasagerii  sa admire peisajul  , iar soferul sa priveasca soseaua , deoarece nu este lipsita de gropi si denivelari .

Apoi peisajul te duce cu gandul la Austria . In afara de sosea totul este perfect .

Peisaje minunante , pensiuni frumoase si curate , mancare buna  .Lacul Bicaz, cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania , situat pe cursul superior al raului Bistrita .Din portul amenajat in vecinatatea barajului se pot face croaziere cu vaporul pe lac , sau se pot inchiria barci , hidro-biciclete .

 

A fost o experienta frumoasa si o zi superba in care am redescoperit frumusetile Romaniei , grupul de turisti a fost incantat iar noi speram sa facem acest traseu de cat mai multe ori .

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.