Evolutia Dacia in Romania

Uzina Dacia  a fost fondată în 1966 la Colibasi ca producător auto român care vinde produse derivate Renault, iar in 1999  51 % din capitalul Dacia a fost achizitionat de catre Renault  si a anuntat ca va lansa rapid primul model.

Astfel , chiar in 2000 a fost lansat modelul SuperNova , in 2003 Dacia Solenza iar din 2004 se lanseaza modelul Logan  ,un autoturism complet nou fata de ce fusese pana atunci . A fost rapid o lovitură principală: vehicule simple, dar sigure, din gama Dacia reprezentand o parte semnificativă a vânzărilor Renault. Acesta este motivul pentru care Francrocar   nu a ezitat să aibă încredere în Dacia pentru segmentul economic al flotei sale.
Loganul, prima Dacia lansată în epoca Renault, este un sedan mic, spațios, a cărui simplitate este proporțională cu robustetea sa. Vehiculul a fost proiectat să circule pe cele mai proaste drumuri, cu o calitate mai scăzută a combustibilului, în cele mai extreme clime și cu un program de întreținere limitat. Vândută pentru prima dată pe piețele emergente, Dacia Logan a fost un mare succes, fiind comercializată în Franța în 2005. Preferata in special de șoferii care caută un vehicul economic, spațios, fiabil și ușor de reparat.

vezi DACIILE  noastre :

În 2007, Dacia a lansat Sandero, o mașină de oraș cu 5 uși. A doua versiune constă într-o simplă adaptare a Loganului, al cărui portbagaj a fost amputat. Acesta preia calitățile Loganului :spațiul, fiabilitatea și economia. Întotdeauna dornic să-și extindă gama, producătorul  Renault își lansează in 2010 la Geneva primul SUV, un segment foarte profitabil, Dacia Duster. Acest lucru va servi chiar ca bază pentru proiectarea Nissan Terrano. Mai recent, Dacia și-a extins gama cu Lodgy, un transportor de 5 sau 7 locuri, provenit din SUV-ul Duster de succes, și Dacia Dokker, un vehicul utilitar.

FRANCROCAR  recomanda DACIA !

www.francrocar.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.