Închirierea unui vehicul este un mod practic și economic de a călători

Închirierea unui vehicul este un mod practic și economic de a călători

Închiriați o mașină: sfaturi pentru închirieri auto

Un mic ghid pentru o închiriere de succes.

1.Comparator pentru închirierea unei mașini Fii atent la reclamele care îți promit un vehicul la 15 euro pe zi, pentru că de foarte multe ori trebuie să adaugi taxe administrative, asigurare, kilometraj.

2.Închirierea unei mașini: ce vehicul să alegi? Categoriile sunt desemnate prin literele alfabetului (A, B, C, D) – A corespunzător unei mașini mici (Twingo, 107 …). Evident, veți ține cont de bugetul dvs., dar și de numărul de pasageri! Rețineți că diferența de preț dintre două categorii poate fi foarte mică. Rețineți că în momentul rezervării pur și simplu rezervați o categorie și nu un anumit model. Așadar, nu vă mirați dacă vehiculul comandat nu este în cele din urmă modelul disponibil, ci altul din aceeași categorie.

3.Condiții pentru închirierea unei mașini

Pentru a inchiria o masina trebuie sa ai  cel puțin 21 de ani. Rețineți că pentru cei sub 25 de ani, asigurarea pentru șoferul tânăr este obligatorie. Trebuie sa dețineți un permis de conducere valabil  de cel puțin 12 luni și care corespunde tipului de vehicul închiriat. Pentru unele vehicule precum 4X4 sau sedanele mari, șoferul (conducătorii) trebuie să aibă peste 25 de ani . Este foarte posibil să aveți mai mulți șoferi pentru același vehicul. Pentru aceasta, trebuie să îl specificați atunci când ridicați vehiculul. Șoferul suplimentar trebuie să prezinte originalul permisului său de conducere, precum și o carte de identitate. Suplimentul se achită la fața locului.

 4.Documente de furnizat pentru închirierea unei mașini

 Carte de identitate

 Permis de conducere

 Dovada adresei (sau chiar dovada venitului)

Notă: mai multe persoane pot conduce vehiculul cu condiția să fie prezente cu toții atunci când este colectat și să aducă documentele obligatorii menționate mai sus. 5.Prețul închirierii unei mașini

 Majoritatea metodelor de plată sunt acceptate, dar companiile de închiriere preferă plata cu cardul de credit. De asemenea, puteți închiria o mașină pe Internet știind că este mai bine să plătiți online, deoarece vă va costa mai puțin decât să plătiți local. 6.Asigurare pentru închirierea unei mașini În general, asigurarea terță parte este inclusă în prețul de închiriere. Aceasta acoperă daunele materiale și corporale cauzate unei terțe părți și vehiculului său, chiar dacă sunteți responsabil pentru aceasta. De asemenea, puteți contracta o asigurare suplimentară prin care să fiti acoperiti în cazul deteriorării mașinii închiriate.

7.Rezervare pentru închirierea unei mașini

Rezervați-vă vehiculul în avans pentru a evita orice risc de indisponibilitate. Uneori puteți obține chiar tarife preferențiale dacă rezervati  în avans.

Data plecării: dacă nu puteți ridica vehiculul în timpul programului de lucru , unele agenții lasă cheile la un comerciant de lângă agenție.

Data returnării: aceeași pentru returnarea cheilor, aveți posibilitatea de a le depune în cutia poștală a agenției.

 Locul plecării: trebuie să ridicați vehiculul la agenție. Aveți grijă pentru că dacă se află într-un aeroport va trebui să plătiți o taxă suplimentară (taxa de aeroport în jur de 20 de euro).

Locul returnării: la marile companii de închiriere, aveți opțiunea de a returna vehiculul în afara locului de origine , la un cost suplimentar de 15 până la 30 de euro.

8. Închiriați o mașină: verificarea vehiculului inainte de a urca la volanul mașinii de închiriat, este important să verificați starea vehiculului (interior și exterior) în prezența companiei de închiriere. Dacă observați probleme, nu ezitați să le raportați în contractul de închiriere, deoarece la returnarea vehiculului, compania de închiriere vă poate cere să plătiți daunele pentru care nu sunteți responsabil. În cele din urmă, rețineți că kilometrajul inițial trebuie să fie identic cu cel menționat în contract.

 

9.Închirierea unei mașini: putem pleca în străinătate? Puteți folosi mașina de închiriat în străinătate, deși această permisiune nu se aplică în toate țările . Trebuie insa sa anuntati inainte compania de rent a car pentru a obtine o imputernicire de iesire din tara cu autoturismul inchiriat . Verificați în prealabil compania dvs. de închiriere, deoarece dacă nu respectați regula, asigurarea vehiculului nu va fi valabilă.

 10.Închiriați o mașină: condiții de retur, inventar : Când închiriați o mașină, rezervorul său este plin și trebuie să o umpleți înainte de a o returna. Dacă nu , agenția de închiriere se va ocupa de aceasta, dar își va aplica propriile prețuri, desigur, mai mari. O altă posibilitate vă este disponibilă: plata în avans pentru umplerea rezervorului la un tarif preferențial.

Întoarceți întotdeauna mașina la ora convenită cu agenția, deoarece, în caz de întârziere, aceasta din urmă vă va percepe o jumătate de zi sau chiar o zi suplimentară.

11.Opțiuni de închiriere auto

Dacă călătoria dvs. nu este prea lungă, optați pentru opțiunea „Kilometraj limitat”, deoarece veți beneficia de un preț mai bun. De asemenea, puteți solicita accesorii (scaun pentru bebeluși, GPS portabil, harta , lanturi pentru zapada), dar acestea sunt adesea foarte scumpe. Kilometrajul nelimitat poate fi o alternativă bună atunci când există un kilometraj mare planificat. Rețineți că orice exces în cazul unui kilometraj limitat în opțiunile de închiriere va duce la supraîncărcare pe kilometru. Aceasta poate ajunge la 50 de cenți pe kilometru.

Închirierea unui vehicul este un mod practic și economic de a călători , asadar te asteptam la Francrocar rent a car pentru a calatori in siguranta .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.