Relaxare de weekend

Relaxare de weekend

La numai 118 km de Bucuresti , in aproximativ 1h20 min poti ajunge cu masina  in statiunea Breaza  .

Din anul 1928 Breaza este stațiune balneo-climaterică  , calitatea aerului localității datorandu-se ozonului și ionilor negativi, cu efect terapeutic.

În oraș și în împrejurimi există un bioclimat puternic stimulent, caracterizat prin valori joase ale presiunii atmosferice, aerul fiind și deosebit de bogat în radiații ultraviolete, datorat îndeosebi purității sale.

Din totalul de cca 5016 ha cât măsoară suprafața orașului Breaza, cca 1400 ha sunt acoperite cu livezi de pomi fructiferi, 1050 ha cu vegetație forestieră iar pe o întindere de peste 1800 ha se desfășoară pășunile și fânețele .

De vizitat in Breaza :

 

Clubul de golf „Lac de Verde” , înființat în anul 2000, fiind primul din România , a necesitat o investiție inițială de 18,5 milioane de euro. Terenul de golf are o suprafață de 25 de hectare și atrage anual peste 500 de jucători, atât români, cât și străini .

Clubul de echitație „HORSES 4U”, in cartierul  valea Târsei . Aici poti lua lectii de inițiere în călărie, se pot face  plimbări călare,plimbări cu trăsura, închiriere cai (agrement, reclame, filmări, evenimente speciale, nunți,
botezuri, atelaje de 1, 2 sau 4 cai), pensiuni pentru cai, transport cai. Herghelia 4U dispune de peste 100 cai, majoritatea de origine pură olandeză .

 

La 10 minute de mers cu masina , dincolo de DN 1 , se afla localitatea Cornu , o localitate de oameni gospodari , cu case frumoase si curti ingrijite , dar si doua dintre cele mai frumoase locuri de rugaciune din tara :

Biserica  ‘’Inaltarea Domnului ‘’

În comuna Cornu se află biserica „Înălțarea Domnului” a fostului schit Drăghici Spătarul (secolul al XVIII-lea, refăcută în 1811), monument istoric de arhitectură aflat în satul Cornu de Sus. In anul 1914, când, prin decretul cu nr. 46432, semnat de regele Ferdinand I, biserica a fost declarată monument de artă .

Mănăstirea Cornu sau Mănăstirea Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfânta Cuvioasa Eufrosina

In anul 2002 , scriitoarea de origine romana , stabilita in Franta , Aurora Cornu – Cornea , a  hotarat construirea unei manastiri , aici , pe plaiurile satului natal , o mănăstire ctitorită în amintirea părinţilor Gheorghe şi Eufrosina Chiţu-Burchiu şi a soţului Aurel Cornea.

               

Un loc binecuvantat , unde cu multa munca si rabdare s-a construit o bisericuta inconjurata de chilii , cu o curte plina de flori si pomi fructiferi ,unde blandetea si cantarile maicutelor , creeaza o atmosfera de liniste si pace .

Dupa un sfasit de saptamana petrecut in aceste doua localitati , la inceput de primavara , printre tufe inflorite de salcam si soc ,  te vei intoarce acasa mai relaxat si mai increzator in viitor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.