Sarbatori de poveste in Romania

Maramures este singura zona din tara in care traditiile populare se conserva intacte de sute de ani. Este taramul de poveste al copilariei. Sarbatorile de iarna vor avea un farmec deosebit in aceasta minunata zona a tarii. Turistii sunt intampinati cu palinca si colinde, iar gazdele primitoare  fac sederea deosebit de placuta. Daca la asta mai adaugam si savoarea bucatelor traditionale din Maramures, avem toate ingredientele pentru vacanta de iarna  perfecta .

Plimbarile cu sania trasa de cai sunt cunoscute de catre turisti, in Maramuresul istoric, ca fiind dintre cele mai frumoase si de neuitat momente. Cu ocazia plimbarilor vom avea posibilitatea de a gusta palinca buna de prune. Plimbarile au loc in satul Valeni din comuna Calinesti cu un traseu de aproximativ 10 km in care  vom surprinde imagini inedite.

dscn6077-1

Cimitirul Vesel de la Săpânța – populat cu circa 800 de cruci sculptate din lemn de stejar cu epitafuri colorate pe care sta scrisa o poezie menita sa evoce amuzant viata celui decedat .Primul epitaf este cel realizat in anul 1935 de Stan Ioan Patras , de atunci , cimitirul devenind un adevarat muzeu in aer liber si unul dintre cele mai faimoase din Romania .

the colorful merry cemetery of sapanta in romania

Muzeul Satului Maramureșean în Sighetul Marmației – Zona rurală a Maramureșului se mândrește cu peisaje idilice și o mulțime de tradiții păstrate cu sfințenie de localnici, dar dacă nu ai suficient timp să explorezi întreaga zonă, atunci trebuie să vizitezi Muzeul Satului Maramureșean din Sighetul Marmației. Aflat la 3 kilometri de centrul orașului, acest muzeu îți va oferi o scurtă prezentare a vieții rurale din zonă. Muzeul în sine este un sat cu specific zonal, biserica fiind cea mai veche construcție de aici. Lăcașul de cult ce datează din secolul al XVI-lea a fost adus din localitatea Oncești. Casele și gospodăriile din Muzeul Satului Maramureșean au fost grupate pe principalele subzone ale Maramureșului, astfel că turiștii pot face o incursiune fulger prin întreaga regiune, admirând arhitectura țărănească și, bineînțeles, superbele porți maramureșene.

muzeul_satului

Mănăstirea Bârsana – Aflată pe Valea Izei, Mănăstirea Bârsana este unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din România, dar și una dintre cele mai fascinante atracții turistice din Maramureș. Inițial biserica a fost ridicată la începutul secolului al XVIII-lea, iar în următorii o sută de ani lăcașul a fost mutat de două ori până a ajuns în satul Bârsana. Intrarea în Mănăstirea Bârsana se face sub un turn-clopotniță impozant, iar biserica de lemn a mănăstirii, cu o înălțime de 57 de metri era, până nu demult, cea mai inalta biserica de lemn din lume .

Barsana Monastery

Recomandat de FRANCROCAR RENT A CAR !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.