Piatra Neamt – unul dintre cele mai frumoase orase din Romania

Piatra Neamt – unul dintre cele mai frumoase orase din Romania

Orasul Piatra Neamt a fost votat la inceputul acestui an ca fiind al doilea cel mai frumos oras din Romania . La distanta de 350 km de Bucuresti , cu un microbus inchiriat de la Francrocar  , in aproximativ 4 ore suntem la poalele Muntelui Pietricica .

Piatra Neamt este municipiu de resedinta al judetului Neamt si este situat pe valea Bistritei, in nord-estul Romaniei si cu o populatie de  85.055 de locuitori. Orasul se bucura de cateva avantaje, avand o clima temperat continentala, verile sunt scurte si racoroase, toamna este lunga iar iarna blanda fara geruri mari.

La doar 60 km de Piatra Neamt se afla Parcul National Cheile Bicazului, pe care, daca nu ai apucat sa-l vezi pana acum, merita o sansa.

Cheile-Bicazului-Hasmas-ww

Frumoasa ctitorie a lui Stefan cel Mare se mai pastreaza si astazi in orasul Piatra Neamt fiind cunoscuta drept centrul istoric al urbei. Situat pe un mic platou in jurul caruia s-a dezvoltat actualul oras, complexul architectural este format din Biserica “Sf. Ioan Botezatorul”, Turnul-clopotnita si Curtea Doamneasca.

IMG_6800

In centrul istoric al orasului se afla alturi de Biserica Domneasca  Sf Ioan Botezatorul ,

Turnul –clopotnita care a fost zidit in anul 1499 . Acest turn facea parte din Complexul Medieval“ Curtea Domneasca “ care a devenit  simbolul orasului de la polalele Pietricicai .

normal_IMG_0169w11bcdef_filtered

 

Lacul Batca Doamnei a fost format in anul 1962 prin bararea Bistritei si indiguirea pe partea stanga a unui perimetru din albia majora a acestui rau. Alimentat cu apa din lacul de baraj Izvoru Muntelui-Bicaz, la care se adauga vechiul curs al raului Bistrita, precum si paraul Doamna, lacul reprezinta un important element de protectie al orasului Piatra Neamt.

normal_DSC01630

Cu o lungime de 3,2 km si o suprafata de 235 ha acest lac a devenit in ultimii ani  un adevarat paradis pentru pasarile venite de pe culoarul de migratie est carpatic. Datorita conditiilor bune de iernat pe care le ofera lacul, in fiecare iarna la Piatra Neamt putem admira frumusetea numeroaselor specii de pasari care poposesc aici.

Telegondola din Piatra NeamtOdata ajuns in Piatra Neamt, descoperi intregul oras de la inaltime, bucurandu-te de cea mai spectaculoasa vedere a intregii văi a Bistritei.Pe dreapta, se deschide panorama orasului, cu principalele artere, iar in stanga admiri intraga Vale a Bistritei cu Barajul si Lacul de acumulare Batca Doamnei, pe malul caruia se mai vad si azi ruine ale vechii cetati Petrodava. În zilele senine,  la vest,  masivul Ceahlaul ti se arata in toata splendoarea.

vedere_3_telegondola

FRANCROCAR te invita in anul 2020 sa descoperim ROMANIA frumoasa impreuna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.