3 dintre cele mai frumoase clădiri Art Deco din București/3 des plus beaux bâtiments Art Déco de Bucarest

3 dintre cele mai frumoase clădiri Art Deco din București/3 des plus beaux bâtiments Art Déco de Bucarest

https://lepetitjournal.com/bucarest

Union Business Center

Dacă există o clădire iconică Art Deco care nu trebuie ratată, aceea este elegantul Hotel Union, folosit acum în principal pentru birouri. Situată chiar la intersecția străzii Câmpineanu și a străzii Academiei, această mică minune este opera arhitectului Aghir Culina. Silueta sa subțire, în zig-zag, este vizibilă din calea Victoriei și dă impresia că este un zgârie-nori, în ciuda faptului că are doar nouă etaje. Specificul său este că prezintă elemente ale stilului neoromânesc pe fațadele sale laterale.

           

L’Union Business Center

S’il y a bien un bâtiment emblématique du style Art Déco à ne pas manquer, c’est l’élégant hôtel Union, aujourd’hui servant essentiellement pour les bureaux. Situé juste à l’intersection de la rue Campineanu et de la rue Academiei, cette petite merveille est l’oeuvre de l’architecte Aghir Culina. Sa silhouette élancée en zigzag est visible depuis calea Victoriei et donne l’impression qu’il s’agit d’un gratte-ciel alors qu’il n’a que neuf étages. Sa spécificité est qu’il présente sur ses façades latérales des éléments de style néo-roumain.

Clădirea ARCUB

Actualul sediu al ARCUB (sediul Centrului pentru Proiecte Culturale al Municipiului București) are o arhitectură la fel de impresionantă. Construită în anii 1930, clădirea a fost odată sediul Societății funcționarilor primăriei municipiului București și a fost ridicată cu fonduri strânse de membrii săi în decurs de aproximativ douăzeci de ani. Lucrarea arhitecților Ioan C. Roșu și Radu Culcer, clădirea, situată chiar în centrul capitalei, avea cea mai mare sală de petreceri din București, aproximativ 400m2, și găzduia, de asemenea, un restaurant, săli de sport, băi, o pistă de bowling, o farmacie, coafor, dar și Banca Societății și policlinici. Astăzi, volumul său sculptural, formele sale ondulate, ferestrele de hublou, fierul său cu modele geometrice îl fac un flagship al stilului Art Deco.

Le bâtiment ARCUB

Le siège actuel de l’ARCUB (Siège du Centre de Projets Culturels de la Municipalité de Bucarest) a une architecture tout aussi impressionnante. Construit dans les années 30, l’immeuble a été autrefois le siège de la Société des Fonctionnaires de la Mairie de la Municipalité de Bucarest, et il a été érigé grâce aux fonds rassemblés par ses membres sur environ une vingtaine d’années. Œuvre des architectes Ioan C. Roșu et Radu Culcer, l’édifice, situé en plein centre de la capitale, était doté de la plus grande salle de fêtes de Bucarest, environ 400m2, et accueillait également un restaurant, des salles de sport, des bains, une salle de bowling, une pharmacie, un coiffeur, mais aussi la Banque de la Société et des polycliniques. Aujourd’hui, son volume sculptural, ses formes ondulées, ses fenêtres en hublot, sa ferronnerie avec motifs géométriques en font un fleuron du style Art Déco.

Palatul Telefoanelor 

Când Empire State Building a fost ridicat în Statele Unite în anii 1930, în România a început construcția primului zgârie-nori al capitalei, Palatul Telefonului. Având o înălțime de 53 de metri, a rămas cea mai înaltă clădire din capitală până în anii 1970. Concepută de arhitecții Louis Weeks și Edmond Van Saanen-Algi, această clădire emblematică a capitalei a fost inaugurată în 1934 în prezența regelui Carol al II-lea. Alegerea stilului Art Deco nu a fost întâmplătoare: la fel ca telefonul, a trebuit să exprime progres, optimism și credință în viitor.

Le Palais des Téléphones

Lorsque dans les années 30 on érigeait aux Etats-Unis l’Empire State Building, en Roumanie on avait commencé la construction du premier gratte-ciel de la capitale, le Palais des Téléphones. Faisant 53 mètres de hauteur, il est resté le plus haut bâtiment de la capitale jusque dans les années 70. Œuvre des architectes Louis Weeks et Edmond Van Saanen-Algi, ce bâtiment emblématique de la capitale a été inauguré en 1934 en présence du roi Carol II. Le choix du style Art Déco n’était pas un hasard: tout comme le téléphone, il devait exprimer le progrès, l’optimisme et la foi dans l’avenir.

Te asteptam la Francrocar sa vizitam Romania frumoasa impreuna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.