Castelele de pe Valea Prahovei , au fiecare povestea lor , o poveste pe care o puteti afla in decursul unui weekend .

Pornind cu masina din Bucuresti  ( puteti alege sa inchiriati o masina de la Francrocar   )  prima oprire ar fi in localitatea Campina de pe Valea Prahovei .

1.Castelul „Iulia Hasdeu”-Castelele de pe Valea Prahovei

este un castel din municipiul Câmpina, Muntenia, România, construit între anii 1893 si 1896.

Ca să ajungi la Castelul Iuliei Hasdeu traversezi drumuri ondulate.

Asezat departe de aglomeratie , intr-o zona linistita a orasului , intre dealurile orasului Campina  ,  Castelul „Iulia Hasdeu „ , un castel- templu  , a  fost construit de tatal acesteia  , iar planurile i-au fost acestuia inspirate de catre fiica sa defuncta .

2.Castelul Peles – Castelele de pe Valea Prahovei

este un castel din Sinaia, România, construit între 1873 si 1914. Este considerat unul dintre cele mai frumoase din România si din Europa.

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vară a regilor României, a fost construit la dorinta regelui Carol I al României (1866 – 1914), după planurile arhitectilor Johannes Schultz, Carol Benesch si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Bernhard Ludwig din Viena.

3.Castelul Pelisor – Castelele de pe Valea Prahovei

este un castel de mici dimensiuni construit în parcul castelului Peles pe valea Prahovei.

 

Ridicat între 1899 si 1902 de arhitectul ceh Karel Liman si decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig, Castelul Pelisor devine, începând cu anul 1903, resedinta de vară a principilor mostenitori.

Castelul a fost construit din dorinta regelui Carol I, ca resedintă a principilor mostenitori Ferdinand si Maria.

4.Castelul Cantacuzino Busteni-Castelele de pe Valea Prahovei

 

Castelul Cantacuzino Busteni este situat în cartierul Zamora din Busteni, pe strada cu acelasi nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de constructie s-au finalizat în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Clădirea a apartinut familiei Cantacuzino până la nationalizarea din 1948, devenind apoi un sanatoriu al Ministerului de Interne.Ea adăposteste astăzi un muzeu

 5.Castelul Bran – Castelele de pe Valea Prahovei

Castelul Bran ) este un monument istoric si arhitectonic, situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.

Construit initial ca o cetate de „trecătoare” cu scop militar, patrulateră neregulat , in timp, cetatea a suferit numeroase modificări cum ar fi: adăugarea turnului de sud (în 1622 după planurile principelui Gabriel Bethlen), constructia unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 si 1886 acoperisul a fost îmbrăcat cu tiglă.

Cetatea a fost transformata în castel în anul 1920 pe când era în proprietatea reginei Maria, perioadă în care s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.