De vizitat in judetul Vrancea:
Deşi nu există un număr mare de turişti care vizitează aceste meleaguri, Vrancea este o destinaţie excelentă de week-end . Situat la numai 200km de Bucuresti , judetul Vrancea are cateva obiective turistice ce merita vizitate .
Staţiunea Lepşa
Lepşa, aşezată în inima munţilor Vrancei, reprezintă staţiunea de referinţă a judeţului Vrancea , la 75 km de Focşani. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Vrancea; cascada Lepşa are o lungime de 80 de metri, iar apa ajunge într-un lac cu o adâncime de circa 12 metri, ea fiind şi declarată monument al naturii. Aici poate fi vizitată şi o superbă mănăstire de măicuţe.
Rezervaţia de pini de la Gălăciuc
La mică depărtare de Lepşa se află o interesantă rezervaţie de conifere. Chiar în mijlocul pădurii de pini se află Tabăra Gălăciuc, cu o capacitate de 250 de locuri. Tabăra este disponibilă atât pentru elevi, cât şi pentru turiştii care vor să petreacă câteva zile liniştite în Munţii Vrancei, înconjuraţi de natură.
Staţiunea Soveja
Staţiunea care în anii ’80 era vizitată anual de zeci de mii de turişti, este acum închisă oficial, din anul 2006. La Soveja e cel mai curat aer din România, iar asta este un avantaj pentru sporturile în aer liber. Este un aer ozonat, curat şi datorită zonei împădurite. Deşi e la 600 de metri altitudine, Soveja este înconjurată de păduri de conifere. Aceasta se numără printre cele mai frumoase locuri din Vrancea şi se află la 81 km de Focşani. Comuna, străbătută de un superb râu şi mărginită de munţi, are parte şi de câteva obiective antropice, cum este biserica ctitorită de Matei Basarab în 1654.
Focul viu de la Andreiasu :
În munții Vrancei, la aproximativ 37 de kilometri de Focșani, se află ”focul viu” de la Andreiașu de Jos. Acesta este un fenomen natural produs de emanaţiile de gaze naturale din pământ, gaze ce se aprind în bătaia razelor de soare. Aici este, cu siguranţă, unul dintre cele mai frumoase locuri din Vrance. Din 1973, zona ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi în judeţul Vrancea şi a fost declarată rezervaţie geologică. În apropierea ”Focului Viu” de la Andreiaşu de Jos se află trei lacuri, Mocearu, Meledic şi Lacul Limpede. De asemenea, puteţi vizita Vulcanii Noroioşi şi peşterile din zonă.
Casa memoriala Alexandru Vlahuta, sat Dragosloveni, comuna Dumbraveni, a fost amenajata în anul 1958, cu prilejul sarbatoririi centenarului nasterii scriitorului. Poposind aici, în spatiul istoriei si al poeziei, patrundem în universul vietii si operei lui Al.Vlahuta. Este o cladire construita în stil românesc, cu etaj,având în trei parti perspectiva renumitelor podgorii vrâncene.
Mausoleul de la Mărășești este un monument închinat eroilor Primului Război Mondial , ridicat pe locul în care au avut loc luptele de la Mărăşeşti, în urma cărora soldaţii români au învins. Este cel mai impunător monument de la noi din ţară şi unul dintre cele mai impresionante din Europa. Aici s-a auzit celebra replică “Pe aici nu se trece!
FRANCROCAR te invita in anul 2020 sa descoperim ROMANIA frumoasa impreuna !