Sate din Romania unde sa petreci o vacanta rurala de vis

Judetul Brasov

Viscri

La 250 km de sediul FRANCROCAR , distanta ce poate fi strabatuta cu masina in 4 ore micul orasel din inima Transilvaniei a devenit faimos atat in tara, cat si peste hotare, dupa ce Printul Charles al Marii Britanii a cumparat o casa si viziteaza localitatea cel putin o data pe an. In Viscri locuieste o importanta comunitate de sasi si se afla una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti din Transilvania, inscrisa in patrimoniul UNESCO. La Viscri vei avea parte de o adevarata experienta rurala in care descoperi mestesuguri vechi si preparate traditionale delicioase.

viscri

Sirnea

Amplasata la poalele Muntilor Piatra Craiului, localitatea Sirnea a fost declarata in 1968 primul sat turistic din Romania. Micuta localitate atrage turisti prin frumusetea cadrului natural in care este amplasata, numeroasele obiective turistice din zona si evenimentele culturale pe care le gazduieste in fiecare an. Din Sirnea se desprind trasee montane care duc in Masivul Piatra Craiului, iar Pestera Cheile Dambovicioarei, Pestera cu lilieci, Lacul Vidraru si Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, precum si Prapastiile Zarnestilor, completeaza oferta turistica a satului Sirnea.

sirnea

Magura,

Satul Magura este situat intre Muntii Bucegi si Masivul Piatra Craiului si este locuit de o comunitate de doar 400 de suflete. Intr-un cadru idilic, oamenii din Magura inca mai duc un stil de viata pastoral. In mijlocul naturii, la Magura cuvantul de ordine  este relaxarea si conectarea cu natura

satul_magura_364836

Judetul Sibiu

Biertan,

In localitatea sibiana Biertan se afla unul dintre cele mai frumoase complexe arhitecturale medievale din Romania. Biserica si centura de fortificatii, amplasate pe un deal din centrul localitatii, atrag anual mii de turisti. Comuna Biertan este o asezare saseasca din Transilvania, cu o frumusete aparte si un patrimoniu cultural de exceptie. Satul este o emblema a culturii sasesti din Romania si locul in care vei putea cunoaste mestesugurile, gastronomia si obiceiurile acestei comunitati.

biertan-malancrav-5

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.