home Articole, Despre excursii 5 destinatii de iarna inedite in Romania

5 destinatii de iarna inedite in Romania

Daca in aceasta iarna vreti sa evitati aglomeratia si traficul de pe Valea Prahovei ,Francrocar va recomanda 5 destinatii de vacanta , unde va puteti bucura nu numai de peisaje de vis si  liniste ci si de preturi mai mici.

1. VATRA  DORNEI – Perla Bucovinei , renumita statiune turistica aflata in nordul tarii , la o altitudine de 800m , intr-o depresiune care o fereste de vanturi si fenomene meteo extreme .Destinatie ideala pentru iubitorii sporturilor de iarna , dar si o statiune linistita pentru familiile cu copii sau batranii care vor sa faca drumetii sau tratamente balneare .

vatra_dornei_iarna_big

Si daca tot am ajuns pana aici , ar fi pacat sa nu vizitati manastirile :  Putna, Suceviţa, Moldoviţa sau Humor aflate in apropierea statiunii.

2. BORSA – statiune aflata in Maramures , la 850 m altitudine , ideala pentru tratamente balneare si pentru sporturi de iarna . In apropiere se afla Cascada Cailor , situata la 1300 metri altitudine,  căderea de apă este de 90 metri, aceasta fiind cea mai înaltă cascadă din România .

0-partii-borsa-maramures-partie-varful-stiol-ski-snowboard-iarna-zapada-statiune-schi

3. BAILE TUSNAD : situat chiar in centrul tarii , la o altitudine de doar 650 metri, oraşul are un aer puternic ozonat, bogat în aerosoli. În apropierea staţiunii există şi o pârtie de schi, destul de abruptă , iar în centru este amenajat de obicei un patinoar.

0004_baile-tusnad-2011_01_007-e1343235979282

4.PIATRA NEAMT : pentru cei care prefera un oras mai animat . Aici turiştii pot vizita Curtea Domnească şi Turnul Clopotniţă din centrul vechi, construite în secolul al XV-lea, sau pot face o plimbare cu telegondola, pentru a putea admira de la înălţime panorama oraşului. Iarna, celebra telegondolă este  calea cea mai  rapidă pentru a putea ajunge la pârtia de schi sau de tubing.

hqdefault

5. RANCA : una dintre cele mai noi statiuni montane din tara noastra .Este staţiunea situată la cea mai mare altitudine, 1650 metri , cu 6 pârtii de schi, avand diferite grade de dificultate. Există de asemenea pârtii pentru săniuş, snowboarding şi un patinoar artificial.

ranca-gorj-iarna-zapada-drumuri

www.francrocar.ro  

Recomandat de Francrocar rent a car 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *