Bucuresti-SlanicPrahova-VulcaniiNoroiosi-BarajulSiriului

Bucuresti-SlanicPrahova-VulcaniiNoroiosi-BarajulSiriului

Pornind dis-de-dimineata cu masina din Bucuresti , intr-o ora poti ajunge la Slanic Prahova .

Statiunea Slanic Prahova  este o statiune balneoclimaterica ce ofera servicii  excelente de relaxare si  agrement  pentru petrecerea concediilor si vacantelor sau weekendurile dumneavoastra .

Salina Slănic Prahova este situată la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase.Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.

 SALINA  SLANIC  PRAHOVA 

La mică distanţă de salină se află un fascinant obiectiv turistic: muntele de sare, monument al naturii, un masiv de sare dezgolit, în interiorul căruia se află o veche ocnă umplută cu apă, căreia localnicii îi spun Grota Miresei.

În mina  sunt amenajate terenuri de sport, volei, handbal, tenis şi minifotbal, locuri de joacă pentru copii, carting, jocuri mecanice. În salină există un spaţiu delimitat, dotat cu paturi, scaune, mese, unde vizitatorii cu afecţiuni respiratorii pot petrece câteva ore în linişte.

Nu departe de Buzau (la aproximativ 30 km de Buzau ) nu trebuie sa ratam minunea naturala de la Berca , Vulcanii Noroiosi , singurii de acest gen din Europa, fiind unici prin dimensiunile lor reduse si prin modul in care au fost formati. Aceste cratere in miniatura , au fost declarate in anul 1924 rezervatie naturala .

Vulcanii noroiosi reprezintă formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafată apa amestecată cu argila . Nămolul format de acestea iese la suprafată si, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niste structuri conice asemănătoare unor vulcani.

În România, cei mai cunoscuti si mai spectaculosi sunt vulcanii noroiosi de la Beciu  din Subcarpatii Buzăului, dintre Berca  si Arbanasi . Mai există vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici  care, ca si vegetatia specifică asociată lor (în care se remarcă speciile endemice Nitraria schoberi si Obione verrucifera) sunt componente ale unei rezervatii naturale.

Imagini ce par desprinse de pe alta planeta ni se infatiseaza inaintea ochilor ; pamantul uscat si crapat a format adevarate cratere .

Lacul Siriu este un lac de acumulare  de pe raul Buzau , aflat pe teritoriul comunei Siriu, format în urma constructiei, în perioada 1982-1994  a barajului de la Siriu si a hidrocentralei Nehoiasu.

In 2020 descopera Romania frumoasa alaturi de Francrocar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.