Eliberati-va de stresul din viata cotidiana , petrecandu-va vacanta sau sfarsitul de saptamana intr-o maniera agreabila si relaxanta !
Un cadru natural de exceptie , un fond peisagistic variat si pitoresc , monumente istorice , muzee si case memoriale , arhitectura traditionala , costume si traditii , folclor , gastornomie specifica , oameni ospitalieri , de toate acestea ne putem bucura in satele din Bucovina.
OBIECTIVE TURISTICE
Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.
Mănăstirea Humor (denumită uneori și Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către marele logofăt Toader Bubuiog. Mănăstirea Humorului a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015.
Salina Cacica este o exploatare minieră a sării aflată în localitatea Cacica, Județul Suceava, Bucovina, România. Intrarea în mină se face pe 192 de trepte vechi de brad aflate de la începutul exploatării, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn,dispuse în spirală înconjurând puțul principal de acces . Temperatura în subteran este de aproximativ 10 grade Celsius.
A fost construita dupa planul celebrei saline Wieliczka din Polonia , vechea salina fiind transformata intr-un veritabil muzeu subteran care se gaseste la o adancime de 50 m. Mina de sare de la Cacica este cunoscuta de asemenea pentru beneficiile terapeutice si tratamentul afectiunilor respiratorii .
Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu : a fost inaugurat în anul 1971, într-o clădire impozantă de secol XVIII, fost conac al boierului Dimitrie Costin. Amplasat în ambianţa unui vechi şi impresionant parc cu arbori seculari şi cu specii rare (parc dendrologic), adăposteşte o vastă expoziţie memorial-documentară care evocă, prin exponate originale (pian, violoncel, bagheta de dirijor, husa viorii, albumul votiv oferit de Ciprian iubitei sale Berta Gorgon etc.), mobilier de epocă, fotografii, tipărituri, afişe, piese numismatice sau filatelice, momentele semnificative din viaţa şi activitatea compozitorului Ciprian Porumbescu (1853–1883), întemeietorul muzicii româneşti moderne, cel care, cu un talent creator de excepţie, ne-a lăsat opere nemuritoare: Balada pentru vioară şi pian, Rapsodia română, Cântecul Tricolorului, Imnul Unirii (Pe–al nostru steag), opereta Crai Nou etc.
Francrocar rent a car recomanda !