Excursie Bucuresti – Hobita (la Casa Memoriala Constantin Brancusi )

Excursie Bucuresti – Hobita (la Casa Memoriala Constantin Brancusi )

Distanta de 311 km , pe care o putem face cu masina de la Francrocar in 4 ore , pe traseul Bucuresti – Pitesti –Ramnicu Valcea – Horezu – Targu Jiu – Hobita .

1. In apropierea municipiului Ramnicu Valcea , pe valea paraului Stancioi , intr-un cadru natural impresionant , putem vizita  Rezervatia Naturala Piramidele din Valea Stanicioiului , unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratam  daca ne aflam in judetul Valcea   .

Pe o suprafata de 12 ha, se intind  piramide de pamant, formate in urma eroziunii diferentiate in conglomerate slab cristalizate si a apelor de siroire rezultate din ploi si din topirea zapezilor.
Sub forma unor  turnulete de 80 m inaltime, piramidele ofera un peisaj neobisnuit, imbinat cu zone de adancituri de peste 10 m in versantul vaii si forme cu aspectul unor imense tuburi de orga.

2. La Horezu ne putem opri sa vizitam :

Muzeul Manastirii Hurez  – contine piese de arta medievala , tesaturi , documente si carti vechi

Ceramica de Horezu realizata la traditionala roata a olarului

3. La Targu Jiu  ,  vizitam Coloana Infinitului , Masa Tacerii , Poarta Sarutului

4. Hobita este satul natal al marelui sculptor Constantin Brancusi. Satul Hobita (comuna Pestisani) se situeaza in partea de nord-vest a judetului Gorj, pe drumul ce leaga orasul Targul-Jiu de localitatea Tismana.


5.  In Comuna Polovragi  , Pestera Polovragi reprezinta un veritabil punct de atracţie turistica. In constiinta localnicilor, se pastreaza vie o credinta conform careia, liderul spiritual al geto-dacilor, Zalmoxe, ar fi locuit in Pestera Polovragi.


6. La 36 km de orasul Targu- Jiu , se afla  Mănăstirea Tismana cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, având un rol primordial în menținerea credinței ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.