Excursie Bucuresti – Hobita (la Casa Memoriala Constantin Brancusi )
Distanta de 311 km , pe care o putem face cu masina de la Francrocar in 4 ore , pe traseul Bucuresti – Pitesti –Ramnicu Valcea – Horezu – Targu Jiu – Hobita .
1. In apropierea municipiului Ramnicu Valcea , pe valea paraului Stancioi , intr-un cadru natural impresionant , putem vizita Rezervatia Naturala Piramidele din Valea Stanicioiului , unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratam daca ne aflam in judetul Valcea .
Pe o suprafata de 12 ha, se intind piramide de pamant, formate in urma eroziunii diferentiate in conglomerate slab cristalizate si a apelor de siroire rezultate din ploi si din topirea zapezilor.
Sub forma unor turnulete de 80 m inaltime, piramidele ofera un peisaj neobisnuit, imbinat cu zone de adancituri de peste 10 m in versantul vaii si forme cu aspectul unor imense tuburi de orga.
2. La Horezu ne putem opri sa vizitam :
Muzeul Manastirii Hurez – contine piese de arta medievala , tesaturi , documente si carti vechi
Ceramica de Horezu realizata la traditionala roata a olarului
3. La Targu Jiu , vizitam Coloana Infinitului , Masa Tacerii , Poarta Sarutului
4. Hobita este satul natal al marelui sculptor Constantin Brancusi. Satul Hobita (comuna Pestisani) se situeaza in partea de nord-vest a judetului Gorj, pe drumul ce leaga orasul Targul-Jiu de localitatea Tismana.
5. In Comuna Polovragi , Pestera Polovragi reprezinta un veritabil punct de atracţie turistica. In constiinta localnicilor, se pastreaza vie o credinta conform careia, liderul spiritual al geto-dacilor, Zalmoxe, ar fi locuit in Pestera Polovragi.
6. La 36 km de orasul Targu- Jiu , se afla Mănăstirea Tismana cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, având un rol primordial în menținerea credinței ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani.