Excursie in Muntii Parang

Excursie in Muntii Parang

Yahoo News România a avut in urma cu cativa ani o campanie pentru promovarea turistică a unor obiective turistice formidabile din Munţii României , destinatii pe care Francrocar  isi propune nu numai sa le viziteze in aceasta vara , dar sa le si recomande clientilor sai

Parângul Mare (2.519 m) este al patrulea cel mai înalt vârf din România. Este, totodată, cel mai înalt vârf din România care nu este în Munţii Făgăraş.

Vârful poate fi vizitat urmând un traseu marcat cu bandă roşie ce porneşte din Complexul turistic Parâng ori un altul, marcat identic, care porneşte din Obârşia Lotrului şi include şi o trecere pe la lacul Gâlcescu.

Situat la 1925 de metri altitudine, lacul Gâlcescu (sau Câlcescu) se află la câteva ore de mers de superba şosea montană Transalpina. Este înconjurat de alte 10 lacuri mai mici, iar imaginea tuturor acestor lacuri, văzute de pe creastă, este fabuloasă.

Aflată la aproximativ patru ore de mers cu maşina de Bucureşti, Peştera Polovragi este una dintre cel mai mari şi mai misterioase cavităţi stâncoase din România. Speologii sunt siguri că peştera are peste 10,3 kilometri şi încă nu sunt siguri că i-au dat de capăt.

Aflată în comuna gorjeană Baia de Fier, Peştera Muierii are o lungime de 7 kilometri şi este dispusă pe patru niveluri. Deşi o mică parte din peşteră este deschisă publicului, în ea pot fi admirate minunate stalactite, stalagmite şi coloane, precum şi o „Stâncă Însângerată”, această fiind numită astfel datorită scurgerilor oxidului de fier pe suprafaţa rocii, şi „Cascade împietrite”.

Te asteptam la Francrocar sa vizitam Romania frumoasa impreuna .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.