Mașinile Festivalului de la Cannes.

Mașinile Festivalului de la Cannes.

Festivalul International de la Cannes este unul dintre cele mai mediatizate evenimente din lume si cel mai important festival de film din punct de vedere al impactului mondial .

Prima editie a avut loc in anul 1946 , de atunci ,Festivalul de Film de la Cannes a devenit o instituție globală, cea mai importantă piață mondială de filme cu peste 10.000 de participanți din 92 de țări, peste 5.000 de filme oferite . Acest eveniment beneficiază de o acoperire media excepțională .

In 1983 , producatorul Renault a devenit partenerul official al Festivalului .

In fiecare an , 200 de soferi cu masini Renault (in fiecare an alt model Renault ) ii asteapta pe actori la aeroport , ii insoteste pana la hotel ,iar apoi pana la treptele Grand Palais unde are loc Festivalul.

Desigur, acesta este doar un împrumut de la Renault, care va vinde apoi mașinile folosite prin delarii sai .

      1983: Pentru prima dată, aproximativ cincisprezece autovehicule Renault 30 sunt puse la dispoziția vedetelor pentru a le escorta pana la  treptele Grand Palais. A fost o adevărată revoluție, pentru că inainte nu puteam  întâlnim vedetele care mergeau la Grand Palais.

Apoi, Renault 25 va lua locul Renault 30 pentru a transporta vedetele.

 

     În 1992, Renault a profitat de Festivalul de la Cannes pentru a-și dezvălui Safrane ; 45 dintre acestea au format flota oficială a festivalului  înlocuind Renault 25. În anul următor, producătorul a produs chiar o serie specială „Palme d’Or”.

Steven Soderbergh și Renault Safrane „Palme d’Or” (1993)

 

În 2011, Renault Latitude a înlocuit Vel Satis ca vehicul oficial alaturi de Renault  Espace. Organizatorii acordă o atenție deosebită de bun venit la bordul vehiculelor. Pregătirea  atentă a masinilor necesită mai mult de două săptămâni de muncă. Numai atunci mențiunea „partener oficial al Festivalului de Film de la Cannes” se poate pune pe aceste vehicul .

Din 2012, Renault a introdus câteva vehicule electrice cu sedanul Renault Fluence Z.E.

Pentru ediția din 2015, peste 200 de vehicule au transportat actorii la treptele  Palatului unde are loc Festivalul. Aceasta este o oportunitate pentru producător de a înlocui Renault Latitude cu Renault Espace.

George Clooney sortant d’une Vel Satis.

RENAULT  ESPACE

În plus față de finisajul 200 Espace Renault a dus  la Cannes o flotă așa-numită „imagine”, formată din 6 Renault Captur, 4 Renault Twingo și 15 Renault Twizy.

Pentru ediția 2016, Renault Talisman a fost  mașina oficială a Festivalului.

RENAULT TALISMAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.