Muntii Rodnei si Masivul Ceahlau

Muntii Rodnei si Masivul Ceahlau

Munții Rodnei fac parte din grupa de nord a Carpaților Orientali. Cu înălțimea maximă de 2.303 de metri, atinsă de piscul Pietrosul, Munții Rodnei sunt cei mai înalți și mai greu de străbătut din lanțul Carpaților Orientali. Varietatea peisajelor naturale oferite de relief si vegetatie , ofera o zona de mare cautare pentru turismul romanesc.

Relieful ofera cele mai variate obiective turistice , zonele cele mai vizitate de turisti ,fiind Pietrele Doamnei , Varful Rarau , Pestera cu Lilieci .  In  Masivul Rarau va fi construita cea mai mare partie de schi din Romania , la Campulung Moldovenesc .

Orasul Campulung Moldovenesc este situat intr-o zona pitoreasca la poalele Muntelui Rarau ,pe valea raului Moldova . Aerul racoros si peisajul montan , fac din acest oras o statiune climaterica deosebita .

Masivul Ceahlau,denumit si „piatra nestemata a Moldovei ” se ridica semet din peisajul inconjurator. Ceahlaul este un munte individual si solitar , cel mai inalt din muntii Bistritei . Este situat pe teritoriul judetului Neamt , nu departe de orasul Bicaz.

Muntele Ceahlau nu este numai cel mai cunoscut si cautat munte de pe cuprinsul tarii , insa a dat nastere la numeroase descrieri , povesti si legende minunate din partea multor sciitori romani .

Astfel se spune ca muntele Ceahlau a fost construit din porunca imparateasca de catre imparatul Traian , cuceritorul Daciei ,pentru a pune o stavila in calea navalitorilor . A fost construit de catre robii luati de la Decebal , piatră peste piatră, stâncă peste stâncă, până când grămada a fost ridicata suficient de înaltă pentru a-l mulţumi pe împărat. Truda a fost cumplită. Cei mai mulţi au pierit datorită epuizării dar, în final, porunca a fost îndeplinită.

excursie recomandata de Francrocar rent a car 

Te asteptam in anul 2020 sa vizitam Romania Frumoasa impreuna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *