Soseaua Transbucegi

Soseaua Transbucegi incepe in imediata apropiere a statiunii Sinaia, la aproximativ 130 de kilometri de Bucuresti, aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina din Bucuresti .

Soseaua Transbucegi sau Drumul Babelor (DJ713), inaugurata in anul 2013 este in momentul actual cea mai rapida si lejera alternativa pentru a ajunge pe platoul muntilor Bucegi .Drumul are 20 kilometri din care doar 17 sunt asfaltati, drum care duce turistii pana in imediata apropiere a Bebelor si Sfinxului.

 

Babele

   si Sfinxul  

Incredibilele formatiuni de pe platoul Bucegilor, Sfinxul si Babele atrag anual numere impresionante de turisti din tara si intreaga lume. Multi turisti care ajung pana aici vorbesc despre energia aparte a zonei, despre modul in care aceste formatiuni au aparut in urma fenomenului de eroziune eoliana, aceste opere de arta ale vantului si naturii lasand privitorul mut de uimire.

Misterul si pitorescul zonei, dar si usurinta de acces catre aceste formatiuni fac din Sfinx si Babele unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucegi.

Transbucegiul se desprinde din drumul judetean DN71, care face legatura intre Statiunea Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde, in dreptul Cabanei Dichiu, coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa.

Drumul ajunge pana la o altitudine de 1925 m si este in stare perfecta , asa ca se poate face fie cu o masina 4×4 , fie cu un sedan obisnuit .

Soseaua Transbucegi (DJ713) inlesneste accesul in zona Platoului Bucegi fiind o alternativa la telecabina ce urca din Busteni pana la Cabana Babele.

Cabana Babele, unitate de cazare si refugiu pentru montaniarzi, aflata la altitudinea de 2206 metri, ofera 108 locuri de cazare in camere cu 2 pana la 12 paturi. Cabana este conectata la reteaua electrica si de apa curenta, este incalzita si se afla in imediata apropiere a telecabinei.

Dupa drumul de o ora pana la platou, turistii se pot opri aici pentru a lua masa la bufetul si restaurantul cu autoservire deschise permanent.

Pe perioada rece drumetii sunt intampinati cu vin fiert sau ceai, iar ciorba de perisoare de la cabana este laudata de aproape toti vizitatorii care trec pragul cabanei.

Obiective turistice si trasee montane

De la Cabana Babele se pot parcurge numeroase si foarte frumoase trasee turistice de catre iubitorii muntelui.

Cele mai cumoscute sunt :

–          traseul spre Crucea Eroilor de pe Caraiman (2 ore de la Cabana Babele),

Crucea, ridicata in anul 1928 la initiativa Reginei Maria, este un monument unic in Europa atat ca dimensiune cat si ca amplasare. Crucea este luminata cu sute de becuri si legata la reteaua electrica printr-un cablu subteran.Traseul care duce spre Cruce are o portiune de o frumusete rara de unde se poate vedea intregul oras Busteni, aflat la sute de metri mai jos.

–           traseul spre Releul de pe Varful Costila (2,5 ore de la Cabana Babele)

–          traseul spre Cabana si Varful Omu (3 ore de la Cabana Babele).

–          Tot de la Cabana Babele se poate cobora cu telecabina in zona Padina – Pestera  unde poate fi vizitata Manastirea Pestera din Pestera Ialomicioarei.

www.francrocar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.