home Articole, Despre excursii Targurile de Craciun

Targurile de Craciun

In fiecare an la jumatatea lunii noiembrie in unele orase sau la inceput de decembrie in altele se deschid Pietele de Craciun , destinatii perfecte pentru sarbatorile de iarna .

Atmosfera de sarbatoare , produsele traditionale , sunetul minunat al colindelor , nu fac decat sa amplifice  magia Craciunului .                                                                                                                     In Europa , pietele de Craciun au traditii de sute de ani .

Strasbourg este casa  uneia dintre cele mai vechi piețe de Crăciun. Prima ediție a avut loc în 1570, iar, în prezent, aceasta găzduiește peste 300 de standuri, în care poți să-ți petreci liniștit o săptămână întreagă fără să te plictisești .

Strasbourg

Puține orașe se bucură de un spirit festiv ca în Viena. Târgul de Crăciun din capitala Austriei este unul dintre cele mai vechi din lume. Acesta datează din 1298 si este cel mai vizitat targ din Europa .

23641-piata de craciun viena

In ultimii ani si in Romania  Targurile de Craciun au devenit puncte de atractie la sfarsit de an , organizandu-se excursii pe aceasta tema .

Cel mai impresionant probabil va fi si anul acesta cel din Piata Mare din Sibiu , care se va fi inaugurate in 17 noiembrie la ora 19:00.Cu peste 90 expozanti din tara si strainatate , numeroase atractii pentru copii , anul acesta conceptul de iluminat va fi deosebit : o proiectie grandioasa de lumini pe cladirile din Piata Mare din centrul Sibiului .

Sibiu-Christmas-Market

In perioada 7 decembrie -2017- 14 ianuarie 2018 in Piata Sfatului din Brasov , va avea locul evenimentul “ Brasov – oras de poveste “  Deosebit va fi anul acesta participarea la Targul de Craciun din Brasov a primariilor Linz si Nurenberg , orase cu multa experienta in asemenea evenimente .

brasov

La Bucuresti , Piata Constitutiei va gazdui si anul acesta peste 100 de casute ale Targului de Craciun in perioada 1 -31 decembrie 2017. Cu casute de poveste , Casa lui Mos Craciun , ateliere de creatie si probabil o sceana imensa , speram sa avem parte de  atmosfera de basm care se creeaza de obicei la Pietele de Craciun cu traditie din restul Europei .

FRANCROCAR  RENT A CAR  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *