home Articole Traditii de sarbatorile de iarna care se mai pastreaza in Romania (1)

Traditii de sarbatorile de iarna care se mai pastreaza in Romania (1)

 

In ziua de 6 decembrie se sarbatoreste Sfantul Nicolae, copiii asteptandu-l cu ghetele lustruite pentru a primi daruri daca au fost cuminti tot anul sau o nuielusa daca este cazul pentru copiii care nu au fost ascultatori in timpul anului .

1200x1200_mos-nicolae-2

In unele zone ale tarii, in ziua de Sfantul Nicolae oamenii aduc in casa crengute de pomi fructiferi pe care le pastreaza in apa langa icoane ca sa infloreasca pana de Anul Nou. Daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul foarte roditor si plin de satisfactii.

In zona rurala, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg gazda in casa careia repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou vor avea loc.

Tradiția ne spune că Sfântul Nicolae  este al doilea sfânt facut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui.

Totodată, știm despre Sfântul Nicolae că e milostiv față de săraci, ajută văduvele, orfanii și dăruiește bani tuturor oropsiților. Sfântul Nicolae este, de asemenea, protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii.

Pana luni la ora 18:00, Francrocar  va recomanda  vizitarea Targului de Sfantul Nicoale gazduit de Muzeul Taranului Roman, va invita sa-i cunoasteti pe cei 130 de mesteri care au pregatit numeroase cadouri traditionale pentru sarbatoarea  de pe 6 decembrie.

Targul are o atmosfera de sarbatoare traditionala, cu obiecte hand-made care pot fi cadoul perfect pentru cei care apreciaza mestesugul, sau pentru prieteni straini. Puteti gasi un cadou pentru orice fel de buget, iar expozantii sunt amabili, dornici sa fie intrebati despre obiectele facute.

www.francrocar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *