Turismul medical in Romania

Existenta unui numar mare de medici specialisti, clinici si cabinete medicale , precum si recunoasterea internationala a sistemului educational medical din Romania au facut ca tara noastra sa devina o destinatie in continua crestere pe harta mondiala a turismului medical.

Pachetele de turism medical in Romania beneficiaza nu doar de avantajul  costurilor reduse pentru procedurile medicale, ci si de produse turistice adiacente foarte bune si avantajoase. Biletele de avion pentru a ajunge in Romania  inca sunt ieftine , la aeroport sau din marile orase ale Romaniei poti inchiria o masina pentru a te deplasa in siguranta sau poti beneficia de un transfer de la aeroport la centrul  medical sau la hotelul dorit .

Domeniile in care se practica in Romania turismul medical :

·        TRATAMENTE  BALNEARE  , popularizate inca de pe vremea regimului comunist , cand statiunile balneare  ( Techirghiol , Sovata , Baile Felix , Baile Tusnad ,Vatra Dornei , Covasna , Baile Olanesti , Calimanetsi-Caciulata , Govora ) erau cautate atat de turistii romani cat si de cei straini . Romania dispune de o retea bogata de centre de recuperare medicala si statiuni balneare cu ape termale, izvoare minerale si aer cu calitati curative unde turistii de toate varstele pot merge pentru tratament specializat.

    

·        MEDICINA  DENTARA  : ramura importanta a turismului medical si un domeniu care a evoluat rapid in ultimii ani in Romania. Noile generatii de medici stomatologi si tehnicieni din Romania sunt foarte bine pregatite si au acces la cele mai moderne tehnologii si echipamente medicale din domeniu, putand oferi servicii stomatologice premium la tarife mult mai mici decat in a lte tari

·         CHIRURGIA  PLASTICA : chirurgia plastica are o popularitate fara precedent cu ajutorul progresului continuu si al tehnologiilor pentru diverse proceduri chirurgicale

·        OFTALMOLOGIA  : in orasele mari din Romania , gasesti cabinete oftalmologice dotate cu aparatura de inalta performanta , medici specialisti , consultanti cu vocatie estetica dar si o multitudine de branduri si modele ochelari de cea mai buna calitate .

·       VACCINAREA  contra covid 19 ; mai nou , pentru cetatenii romani , dornici sa revina la viata de dinainte de pandemie , a aparut turismul de vaccinare , acestia calatorind in alte orase decat cele de resedinta , pentru a beneficia de serviciile centrelor de vaccinare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.