Unde ne relaxam dupa Revelion

Unde ne relaxam dupa Revelion

Statiune turistica permanenta Paltinis este situata la 32 de kilometri sud-vest de Sibiu, in judetul Sibiu. Aceasta este situata la altitudinea de 1.442 de metri, intr-o padure de conifere, in Muntii Cindrel. In anul 1902, statiunea Paltinis a fost legata de orasul Sibiu printr-o sosea care strabate un cadru natural de o frumusete deosebita.

Paltinisul – cea mai veche statiune turistica din Romania

Paltinisul este cea mai veche statiune din Romania si se afla la cea mai inalta altitudine din tara. Statiunea Paltinis a fost intemeiata de Societatea Carpatina Transilvana, in ultimul deceniu al secolului al XIX-lea.

Printre multele case pe care le gazduieste statiunea, aceasta conserva si :

Casa Turistilor (1894),

Casa Medicilor (1895),

 Sala Monaco (1898) ,

 toate declarate monumente istorice.

Ceea ce face din Păltiniş o destinaţie deosebit de populară pentru pasionaţii de sporturi de iarnă este prezenţa zăpezii mai mult de o treime din an, cu condiţii excelente de schi din decembrie până în aprilie. Cea mai cunoscută pârtie de schi este Arena Platos, pe care o vei găsi cu 1 km înainte de staţiunea Păltiniş. Acest nou complex de schi pune la dispoziția turiștilor mai multe pârtii de schi de dificultăți variate, iluminate pe timp de noapte și dotate cu tracțiuni și zăpadă artificială. Există, de asemenea, o școală de schi și snowboard, iar pentru petreceri a fost instalat un bar de schi, așa cum se găsește în stațiunile austriece.

Pârtiile de schi găsite acolo: Pârtia Platoş – 520 m lungime, 75 m diferenţă de nivel Pârtia Panorama Sibiului – 600m lungime, 100m diferenta de nivel Pârtia Poiana Poplăcii- 600 m lungime, 100 m diferență de nivel Pârtia Arena – 240 m lungime, 35 m diferență de nivel Pârtia Soarelui – 640 m lungime, 75 m diferență de nivel .

Situata intr-o padure de conifere, statiunea se bucura de un aer foarte curat, bogat in ozon si aerosoli. Această stație este recomandată cu tărie în tratamentul asteniei, surmenajului fizic și intelectual, anemiei și deficiențelor pulmonare. Pentru cei cărora le plac drumețiile pe timp de iarnă, puteți merge pe mai multe poteci pentru a vizita celebrele lacuri glaciare ale regiunii, Lacul Iezerul Mare sau fratele său mai mic Iezerul Mic, sau puteți face o plimbare în Parcul Natural Cindrel.

Un important obiectiv turistic din statiunea Paltinis il constituie Schitul Paltinis, o biserica de lemn ridicata in deceniul trei al secolului al XX-lea, unde se afla si mormantul filozofului roman Constantin Noica.

Schitul Paltinis – micuta biserica aflata la poalele muntilor

Schitul Paltinis cu biserica acestuia – Biserica Schimbarea la Fata – este unul dintre cele mai cautate locuri din judetul Sibiu. Situata la intrarea in statiunea Paltinis, Biserica Schitului este situata la o altitudine de 1.350 de metri altitudine.

Schitul Paltinis este situat la poalele Muntilor Cindrel , la o distanta de 500 de metri de soseaua Paltinis-Sibiu. Din Sibiu se circula pe o sosea asfaltata care serpuieste printre dealuri si munti spre sud-vest 32 de kilometri pana in apropierea schitului.

Schitul Paltinis este o mica bisericuta ctitorita de mitropolitul Nicolae Balan, in jurul anului 1930. Schitul este alcatuit dintr-o mica bisericuta din lemn, recent pictata, si o casa de odihna pentru salariatii Bisericii Ortodoxe.

Langa Schitul Paltinis este inmormantat si filosoful roman Constantin Noica, care a trait intre anii 1909 si 1987. Ultimii ani de viata si i-a petrecut in acest loc linistit din inima naturii. Pe langa mormantul filosofului, pelerinii pot vizita si „Casa memoriala Constantin Noica”, locul in care filozoful roman si-a trait ultimii ani de viata. Aceasta este unul dintre punctele de interes prim ale statiunii Paltinis .

Va asteptam la FRANCROCAR sa vizitam impreuna  Romania frumoasa .

 

https://blog.francrocar.ro/paltinis-une-de-nos-stations-de-ski-preferees/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.