Perlele turismului romanesc

Perle turismului romanesc

SLANIC  MOLDOVA – PERLA  MOLDOVEI

Slănic Moldova  este o staţiune balneoclimaterică cu sezon permanent , situată în judeţul Bacău, pe valea pârâului Slănic, într-o depresiune acoperită de păduri de foioase și conifere la o altitudine de       530 m.

   

 In anul 1877 au apărut primele instalații balneare, fiind comparate cu  apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy si Aix-les-Bains. Stațiunea se află într-o depresiune acoperită de păduri de foioase și conifere.

Activități care se pot face în Slănic Moldova

  • Plimbare în parcul din stațiune care se întinde pe o suprafață de 2 hectare

  • Plimbare la Izvoare. Apa izvoarelor este benefică în curele interne, iar apa de la Izvorul nr. 5 se folosește pentru cura externă. Situate în zona Izvoare a stațiunii Slănic Moldova, pe malul râului Slănic, unde se poate ajunge ușor din dreptul hotelului Perla, izvoarele sunt grupate în pavilioane de câte 3 sau amenajate individual.

Atracții turistice în Slanic Moldova  și împrejurimi

  • Biserica Ortodoxă Sfântul Ilie

  • Biserica Catolică Adormirea Maicii Domnului

  • Drumeție la Cheile și Cascada Slanicului

  • Drumetie la 300 de scari

  • Excursie la Salina din Stațiunea Târgu Ocna (temperatura medie 12 grade în interior). In salina nu sunt alergeni, iar aerosolii de sodiu sunt în concentrație foarte mare.

VATRA DORNEI – PERLA BUCOVINEI

https://blog.francrocar.ro/cazinouri-celebre-din-romania/

TUSNAD – PERLA ARDEALULUI 

https://blog.francrocar.ro/perla-ardealului-orasul-cu-cel-mai-mic-numar-de-locuitori-din-romania

SINAIA – PERLA CARPATILOR

https://blog.francrocar.ro/un-weekend-la-sinaia/

BAILE  HERCULANE – PERLA  BANATULUI

  

statiunea este situata in inima Parcului National Domogled, asezata ca intr-o palnie, intre Muntii Mehedinti la est si Muntii Godeanu si Muntii Cernei spre vest, intr-o depresiune ingusta .

Pozitionarea geografica a statiunii pe aceeaşi paralelă cu Nisa şi Veneţia, îi conferă un climat cu influenţe mediteraneene, fara vanturi puternice, cu aer umed şi cald, ideal pentru relaxare si cure  climatice.

Romanii, in urma cu 2000 de ani, au pus aici bazele primelor bai termale de pe teritoriul Daciei. Prima atestare a statiunii, Therme Herculi,  este din anul 153 d. Hr., perioada din care au ramas scrieri despre apele termale considerate de catre romani, “un dar al zeilor”, dar si marturii ale civilizatiei romane: drumuri, coloane si statui.

Te asteptam la Francrocar sa vizitam Romania Frumoasa impreuna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.