home Articole, Despre masini Inventatorul roman care a fost angajat la OPEL

Inventatorul roman care a fost angajat la OPEL

1862 – Adam opel pune bazele fabricii in Germania la Russelsheim , la inceput pentru a produce masini de cusut

1886 – Opel intra in afacere cu biciclete

1899 – primul autoturism opel – modelul Adam

1906- automobilul Opel cu nr 1000 iese de pe poarta fabricii

1908 – inventatorul roman Aurel Vlaicu este angajat ca inginer la fabrica Opel , dupa ce isi finalizeaza studiile tehnice la Budapesta si Munchen

1919 – Pista de curse Opel, situată la sud de Rüsselsheim, este inaugurată. Traseul oval pavat în beton, este prima pistă permanentă pentru curse și testare din Germania – cu ani înaintea altor piste de curse bine-cunoscute, cum ar fi Berlin AVUS și Nürburgring

1971 – Modelul care marca vânzarea a zece milioane de mașini Opel părăsește linia de asamblare a fabricii din Rüsselsheim

1973- Centurile de siguranță devin echipament standard în toate modelele Opel.

1991- apare primul Opel Astra. Acest nou vehicul este echipat cu Sistemul de Siguranță Opel, inclusiv protecţie pentru impact lateral .

1982 – O nouă fabrică Opel este acreditată în Zaragoza, Spania, pentru producția Opel Corsa. Modelul compact avansează rapid în devenirea celui mai bine vândut autovehicul din clasa sa.

Opel Corsa 2011
Opel Corsa 2011

1999 – Maşina Opel care marchează producţia a 50 de milioane de modele .

2009- Criza economică globală loveşte GM şi Opel. Cu toate acestea , Noul Astra îşi sărbătoreşte premiera la IAA în Frankfurt si duce mai departe limbajul de design sportiv-scupltural al Opel . Înalta siguranţă a noului Astra este evidenţiată de cele 5 stele primite în urma testului Euro NCAP si chiar înainte de lansarea pe piaţă, câştigă „Volanul de Aur”.

2012 -Într-un final, Zafira Tourer rotunjeşte lunga listă de premii Opel în anul 2012. Şase modele intră în categoria “van” a competiţiei, însă doar Opel Zafira devine învingătorul clasei sale în cadrul competiţiei “Volanul de Aur 2012”

2016 – Opel Astra a fost desemnată Car of the Year 2016, câștigând astfel cea mai prestigioasă competiție auto din Europa. Premiul a fost acordat, ca în fiecare an, în preziua deschiderii Salonului Auto de la Geneva.

ZA_Opel_Astra_Sedan_eterior_gallery1_stage992x425

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *